Musical
- Details
In 2002 is een enthousiaste groep gemeenteleden gestart met de voorbereidingen van de musical Jakob. Een bestaande musical van Gerard van Amstel en Gerard van Midden.
In het kader van een nieuwe impuls in de kerk en gemeentebindende activiteiten werd een oproep gedaan voor spelers, muzikanten en koorleden. Uiteindelijk deden er 120 gemeenteleden mee. Dit alles resulteerde in vier prachtige voorstellingen in maart 2003 waarbij we 2000 bezoekers konden verwelkomen.
Een prachtige musical, op eigen wijze uitgevoerd.
Dit smaakte naar meer.
De gemeente OASE had de smaak te pakken. In 2004 startte de voorbereiding van een nieuwe musical. Wederom een musical van Gerard van Midden en Gerard van Amstel: Ester.
Het verhaal uit de Bijbel waarin het Joodse volk vernietigd dreigt te worden.
Ook deze musical werd op een heel bijzondere, eigen manier uitgevoerd en aan de hedendaagse tijd gekoppeld: Racisme.
De toegangsbewijzen waren tijdelijke verblijfsvergunningen. Bij binnenkomst moest je door een slagboom en werd je, kijkend naar fotomateriaal van de Jodenvervolgingen, in de kerk voortdurend in de gaten gehouden door soldaten. Dreiging.
Door middel van een catwalk stonden de spelers soms tussen het publiek.
Ademloos, ontroerd, geboeid; Ester raakte de bezoekers, aldus het Friesch Dagblad.
Vijf uitverkochte voorstellingen met in totaal 2500 bezoekers.
Na twee musicals waaraan jong en oud mee konden doen was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een musical van en door de jeugd van 15 – 23 jaar.
Elf jeugdleden hebben deze musical zelf helemaal geschreven: tekst, muziek en liederen.
In de “Olafcode” draait het om een code (idee Da Vinci Code).
De hoofdpersoon Alex van Bruggen moet op zoek naar een code wanneer zijn vriend Olaf op wonderbaarlijke wijze is overvallen.
De code geeft aan dat er “meer moet zijn” in het leven. Over die zoektocht gaat het verhaal. De zin van het leven.
Het leven is een cryptogram; je ziet God niet meteen maar als je zoekt zul je Hem vinden.
BEET
MEM
ZOEK ALEX VAN BRUGGEN
20 4 14 1 18 2 13 5 18
Een verhalenlijn vol mysterie, spanning, emotie, liefde, geloof en humor.
Veertig jongen hebben aan de musical meegewerkt.
In juni 2007 konden we 1500 bezoekers verwelkomen.
Er zijn tien “grote” rollen en een tiental “kleinere”. Ook zijn mensen nodig voor de: “Shining Stars”, vriendinnen, brugklassers en een “gospelkoor”. Dit is met elkaar te combineren.
Wil je de “Olafcode” in jouw kerk of gemeente opvoeren?
Neem gerust contact met ons op.
Terwijl jeugdmusical “De Oalafcode” in première ging, was er intussen al een nieuwe groep gemeenteleden aan het schrijven geslagen. Dit keer voor een grote gemeente musical. Het onderwerp was al gauw gevonden: Verhalen uit het leven van David. Ja, maar dat niet alleen: er moest zich óók een verhaallijn afspelen in de tegenwoordige tijd. Die kwam er met de belevenissen van twee gezinnen: overburen. Elkaars tegenpolen, die op allerlei manieren met elkaar in conflict zijn, maar waar ook een heimelijke liefde doorschemert. In het ene gezin zijn er financiële zorgen, in het andere is overvloed. Echter in beide gezinnen leeft men met elkaar overhoop. Het leven van de Bijbelse koning David komt via de tv hun leven binnen. Twee schoonmaakdames schieten de gezinnen te hulp en hoewel dat eerst wordt ervaren als zouden zij alles “overhoop” halen, groeit allengs het vertrouwen en krijgen de gezinnen onderling en met elkaar een nieuwe kans, zoals ook de Bijbelse David dat in zijn leven ervoer. Een nieuwe weg ligt open.
“Een schone lei, een frisse start
Met navigatie in je hart
Geef mij je hand, ga mee en loop
De nieuwe weg gaat over HOOP”
Een bruisende en verrassende musical met schitterende songs voor 12 grotere en zo’n 12 kleinere rollen, een koor en combo.
Deze musical is in maart 2009 in de Oase door zo’n 2500 mensen bezocht en is inmiddels al een aantal malen elders opgevoerd.
Interesse? Neem gerust contact met ons op.
Op de laatste bijeenkomst na musical Overhoop, was het enthousiasme zo groot, dat er meteen ideeën waren voor een volgende eigen productie. Het idee: een kerstmusical schrijven. Eentje die niet puur het Bijbelse kerstverhaal vertelt, maar veeleer een moderne setting, een hotel bijvoorbeeld. Een oud familiebedrijf, ooit een eenvoudige herberg, maar nu uitgegroeid tot een 5 sterren hotel, geleid door een vader met twee zonen en personeel. En met een sneeuwstorm, die vlak voor de kerstdagen zorgt voor veel overlast. Terwijl de vader zich druk maakt om de verwachte “grote ster”, kibbelen beide zoons over de Michelin-ster voor het restaurant. Het personeel heeft de handen vol aan zichzelf. Waarom is Petra niet op haar post? Waarom doet de barman water bij de wijn? Waarom loopt de housekeeping niet op rolletjes en wat bakt die heetgebakerde Franse kok het bruin? Extra druk wordt het als er onverwachte gasten arriveren. Zowel personeel als gasten en situaties vertonen veel gelijkenis met Bijbelse personen en gebeurtenissen. Met een weerswaarschuwing code rood, staat er ook nog eens een jong stel op de stoep, waarvan de vrouw hoogzwanger is. De gestreste vader wijst hen resoluut de deur. Ze staan de komst van de “grote ster” immers in de weg; er is voor hen geen plaats… Of toch?
“Zal ooit een nieuwe morgen dagen? Een ster de duisternis verjagen?“
De nieuwe piccolo speelt door heel de musical heen, zij het vaak in het verborgene - een cruciale rol en brengt het aloude kerstverhaal opnieuw aan het Licht in Hotel Esteria.
Ruim 2500 bezoekers hebben deze musical bijgewoond in december 2012.
Wilt u met uw gemeente kerst eens helemaal anders meemaken? Met een bezetting van zo’n 14 grotere en een 12-tal kleinere rollen, een koor en combo is dat mogelijk.
Meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Het 'Nieuwe Liedboek voor de Kerken' deed haar intrede en daarmee begon een nieuw musical avontuur.
Een selectie van 11 van die nieuwe liederen vormden de basis waarop het verhaal is ontstaan.
De verbindende thema's: schepping, dans, dienstbaarheid en geven, brachten de schrijvers in de richting van Franciscus van Assisi. Hij was een Middeleeuwse arme monnik van rijke komaf.
In de musical 'Vrolijke Frans' stapt hij een aantal keren verrassend het moderne 21e eeuwse leven binnen van het welvarende gezin Bernard.
Ontmoetingen die zowel hilarische als wel ontroerende momenten opleveren en die in het gezin het nodige teweegbrengen.
Een musical met een uitgebalanceerde switch tussen toen en nu, klooster en Ibiza-bar, kledingzaak en carwash, dansschool en slaapkamer tot aan een opname van een populair tv-programma toe.
Een Bijbelse boodschap, vol humor, maar die ontegenzeglijk binnenkomt, aldus bezoekers.
'Vrolijke Frans' heeft voor koor en combo schitterende arrangementen, voor toneel uiteenlopende rollen en voor dans - een nieuw element - een mooie choreografie.
Meer weten? Neem gerust contact met ons op.